fbpx

Hvis du skal have etableret og installeret el i din bolig, er det ikke et stykke arbejde, du selv skal kaste dig ud i. Derimod er der tale om et stykke arbejde, der skal overlades til en elektriker eller elinstallatør. Det er der flere årsager til, men først og fremmest skyldes det, at du slet ikke må udføre den type arbejde selv.

Derfor har du pligt til at hyre en elektriker eller elinstallatør, der har den rette autorisation, til at udføre dit arbejde. Det er dog kun en fordel, at du er nødt til at gøre dette, da det sikrer, at du får et stykke veludført arbejde. Det er vigtigt i forbindelse med el-arbejde, da det ellers kan være direkte farligt.

Skal du bygge nyt hus, bygge til e.l., skal du derfor finde nogen, der kan stå for dit el-arbejde. Uanset hvor i landet, du bor, kan du være sikker på, at du kan vælge blandt et stort antal aktører, der kan varetage din opgave for dig. Derfor kan det også være svært at vælge mellem de mange udbydere.

Som følge af dette, er det vigtigt, at du tager dig tid til at vælge med omhu. Du skal nemlig ikke overlade en sådan opgave til hvem som helst. Derimod skal du sikre, at du overlader den til nogen, der er i stand til at udføre arbejdet til perfektion, men dog uden, at det ender med at blive alt for dyrt.

Overlad kun arbejdet til en specialist

Når du skal finde nogen, der kan hjælpe dig med at installere el, er det vigtigt at overlade arbejdet til en specialist. Det vil sige, at du skal sørge for at finde en aktør, der har god erfaring med denne type opgaver.

Sørger du for dette, er der nemlig markant bedre forudsætninger for at få leveret et resultat, der er tilfredsstillende. Derfor skal du ikke blot vælge ud fra pris, fordi du vil have, at det skal være billigt. Det vil til hver en tid give bedre mening at prioritere kvalitet over pris.

Stor forskel på elektrikernes priser

Når du skal hyre en elektriker, er det der flere faktorer, der bør have betydning for dit valg. Derfor er det også vigtigt, at du ikke blot vælger den første og bedste aktør, du finder. Derimod skal du sørge for, at du vælger med stor omhu – og selvfølgelig også med fokus på de rette faktorer.

En af de faktorer, der har stor betydning for langt de fleste, der skal hyre en elektriker, er prisen. Hvis du vil være sikker på, at du ikke ender med at betale i dyre domme for din elektriker, er du nødt til at være opmærksom på det økonomiske aspekt. Og det er man ikke, hvis man blot vælger den første aktør.

Der er nemlig stor forskel på priserne hos de mange elektrikere, hvor priserne kan variere fra 300 kr. i timen og helt op til 900 kr. i timen. I og med, at det er en stor opgave at installere ny el, kan selv en lille forskel i timeprisen vise sig at have stor indflydelse på den endegyldige regning.

I og med, at det gør sig gældende, er man nødt til at indhente tilbud fra flere forskellige elektrikere. Gør man ikke det, er det ganske enkelt ikke muligt at sikre, at man ikke ender med at betale overpris. Derfor er det meget vigtigt, at du ikke tøver med at indhente en bunke tilbud fra forskellige lokale firmaer.

Hvad koster installation af ny el?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er svært at give et svar på, hvad det vil koste at få etableret ny el. Det gør sig gældende, uanset om det er i en bolig, et kontormiljø eller et helt tredje sted. Det handler naturligvis særligt om, at der er stor forskel på det omfang, som folk har brug for at få el installeret.

Hvis der er tale om en lille 1-værelses lejlighed, er det naturligvis ikke lige så dyrt, som hvis der var tale om en stor villa eller et helt kontormiljø. Af denne grund er det svært at give et konkret svar på, hvad det vil koste at få installeret el.

Vil du have et svar på, hvad det koster, er du derfor nødt til at indhente konkret tilbud. Uden at gøre dette, er det ikke muligt at få et svar på, hvad det vil koste. Husk dog, at det er helt uforpligtende at indhente tilbud, hvorfor du roligt kan gøre det – virker det for dyrt, kan du blot gå videre til næste aktør.

Dog bør der ingen tvivl herske om, at det er et stort stykke arbejde, der skal udføres. Derfor er det også noget, der skal bruges en del timer på. Da det gør sig gældende, er det også kun naturligt, at det ikke er billigt. Det bør du selvfølgelig være indstillet på fra start.

Sørg for at indhente tilbud fra forskellige elektrikere

Da det er en opgave, der kan ende med at koste en del penge, er det en god idé, at du forsøger at spare, hvor du kan. Det er ikke ensbetydende med, at du skal forsøge at finde frem til den aktør, der kan klare din opgave til den bedst mulige pris, men der er dog heller ingen grund til at vælge den dyreste.

For at undgå, at du ender med at gøre dette, bør du indhente tilbud fra en række forskellige elektrikere. Det er op til dig selv, hvor mange tilbud du vil have, om end det er klogt ikke at få for mange. Gør du det, ender det nemlig blot med at blive for uoverskueligt at lave en sammenligning af dem.

Hold dig derfor til mellem tre og fem tilbud, som du kan sammenligne med hinanden. Når du indhenter dine tilbud, bør du bede om at få en fast pris på arbejdet. Dermed er du sikret, at du kender til alle omkostninger på forhånd, hvilket vil sige, at du undgår overraskelser, når du får din regning.