El installation

Har du planer om at bygge nyt hus eller lave renoveringer i dit nuværende hjem, er det altid en god idé at have styr på de forskellige dele af en husinstallation. Elarbejde er en vigtig del af det at bygge eller ombygge et hus, og derfor er det vigtigt at have et overblik over de gældende regler og priser for el installationer.

Vigtige regler inden for el installationer

Det er vigtigt at kende alle relevante regler på området, hvis du overvejer at gå i gang med el installationer. Det har stor betydning, at disse regler overholdes, da det ellers senere kan lede til anmærkninger på el rapporten. Dette kan blive et problem ved fraflytning, da sådanne anmærkninger eventuelt kan føre til, at potentielle købere trækker sig eller forlanger et afslag på prisen.

Skal der foretages el installationer i dit hjem, er det et krav, at du får en autoriseret el installatør til opgaven. Det er nemlig ulovligt at foretage el installationer selv, hvis du ikke har den nødvendige autorisation. Det er heller ikke lovligt at trække kabler selv, for derefter at få en autoriseret elektriker til at tilslutte. Elektrikeren skal sikre, at en el installation lever op til alle standarder og gældende regler. En autoriseret elektriker vil også kende alle de relevante symboler, som er vigtige at kende, når det kommer til el installationer. Det er vigtigt at aflæse el symbolerne rigtigt for at sikre, at arbejdet udføres i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Der er således altså mange vigtige regler på området, som de færreste rent faktisk har styr på. Det er derfor vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i kravene for el installationer, før du påbegynder en så omfattende opgave – eller at du fra start vælger at inddrage en autoriseret elektriker til at udføre installationerne og rådgive om selvsamme.

Hvad er priserne på el installationer i et hus eller lejlighed?

Et af de første spørgsmål, som mange stiller sig selv, når det kommer til el installationer, er, hvor meget el installationer egentlig koster. De fleste vil gerne vide prisen, allerede inden arbejdet begynder, da man på den måde er sikret, at man undgår pludselige og ubehagelige overraskelser. Det kan dog være svært at give et endegyldigt svar på, hvor meget el installationer i et hus koster, da prisen netop afhænger af en masse forskellige faktorer.

Blandt de mange faktorer, der har indflydelse på prisen for el installationer, er blandt andet hvor avanceret el installationerne skal være. Nogle opgaver er nemlig vaskeligere end andre – eksempelvis kan det være en mere omfattende opgave at installere et intelligent styringssystem end spots i loftet. Endvidere har størrelsen på huset eller lejligheden meget at sige. Et større hus eller lejlighed er som oftest lig med større og mere omfattende el installationer, hvilket igen øger prisen på arbejdsopgaven. Som udgangspunkt vil en lejlighed dog oftest bestå af langt færre kvadratmeter end et hus, og derfor er el installationer i lejligheder som oftest billigere.

Det er dog forventeligt, at priserne for el installationer i gennemsnit ligger mellem 400 og 600 kr. pr. time inkl. moms. Derudover er det vigtigt at pointere, at der også er stor prisforskel på el installationer i forskellige dele af landet, hvor nogle landsdele har markant højere priser end andre.

Spar penge på el installation

Som du måske kan høre, kan det være dyrt at få en autoriseret elektriker til at assistere, når dit nybyggeri eller renovationsprojekt skal have udført el installationer. Heldigvis er der mulighed for at spare penge, hvis man gør sit forarbejde.

Det bedste du kan gøre er at have styr på opgaven fra start af. Sørg for at tage billeder af alt, der kan være relevant, så elektrikeren kan vurdere projektet allerede hjemmefra. Det betyder mindre spildtid på byggeprojektet og dermed også færre timer på den endelige faktura.

Når du har dokumenteret opgaven med billeder og tekst, er det tid til at indhente tilbud. Enten kan du gå telefonbogen igennem og tage kontakt til alle elektrikerne, eller du kan gøre brug af en lidt mere effektiv ydelse online.

Klikker du på den grønne knap øverst på siden, kan du nemlig indtaste din adresse og informationer om den pågældende opgave, hvorefter du automatisk modtager tre uforpligtende tilbud fra lokale elektrikere, der kan udføre opgaven for dig. Det er både hurtigt, nemt og helt gratis.