fbpx

Elektriker Renovering

Har du i din bolig en række elinstallationer, der er gamle og bør udskiftes? I så fald er det vigtigt, at du ikke tøver med at gøre alvor af det. Hvis du har et elektrisk system i din bolig, der består af en både strømkabler, stikkontakter mv., som ikke fungerer, kan det resultere i kedelig eller tilmed farlige situationer.

Har du mistanke om, at din el ikke fungerer, som den skal? Hvis det er tilfældet, er det meget vigtigt, at det er gjort klart, at du ikke selv skal give dig i kast med at ordne det. I stedet skal du finde en dygtige elektriker, der kan udføre arbejdet ordentligt, så sikkerheden er i top – det er nemlig altafgørende.

Hvad koster en el-renovering?

Både ledninger, stikkontakter, eltavle og flere andre dele af det elektriske system i din bolig, aldres over tid. Derfor er det også nødvendigt at skifte det på et tidspunkt. Det kan dog være svært at give et konkret svar på, hvornår du skal udskifte det.

Normalt siges det, at når husets elektriske system er over 50 år gammelt, er det ved at være tid til at få lavet en el-renovering. Det er dog vigtigt at understrege, at det blot er en tommelfingerregel, hvorfor det kan vise sig at blive nødvendigt både før og efter.

Det er ikke muligt at give et konkret svar på, hvad det vil koste at få udført en sådan el-renovering. Der er nemlig et hav af faktorer, der spiller ind. Af samme grund er der altså forskel på, hvad du og din nabo skal betale for at få udført en el-renovering af et elektrikerfirma.

Priseksempel på el-renovering

Hvis du har et ønske om at få en idé om, hvad en el-renovering koster, kan du bruge dette eksempel som et praj. Husk dog på, at det kan variere meget, da der er stor forskel på, hvor stort et behov, der er tale om. For at få en specifik pris, er du derfor nødt til selv at indhente tilbud.

I det eksempel, du finder herunder, er der taget udgangspunkt i et 1,5-etagers hus på cirka 140 m2. Det er blevet opført i 1960’erne og har stikkontakter i hvert enkelt værelse samt stikkontakter til belysning både inde og ude.

  • Arbejdsomkostninger: 61.500 kroner
  • Anslået antal arbejdstimer: 82 timer
  • Timeløn: 750 kroner i timen
  • Materialeomkostninger: 18.150 kroner (hvoraf ca. 15 % er ledninger og andre lampestik, stikkontakter, afbrydere og deslige)
  • Pris i alt for el-renovering: 79.750 kroner

Hvilket faktorer er afgørende for prisen på en el-renovering?

Der skal ikke herske tvivl om, at der er flere faktorer, der har indflydelse på prisen for en el-renovering. Netop derfor er det heller ikke muligt at give et konkret svar på, hvad det koster at få udført et sådant stykke arbejde af enten en elektriker eller en elinstallatør.

Det er dog værd at tilføje, at du kan forvente, at det vil koste mellem 300 og 900 kr. pr. time at hyre en elektriker. Det er dog ikke ensbetydende med, at du absolut skal gå på jagt efter en aktør, der byder på en timepris, der befinder sig i den lave ende af skalaen.

Dette er der flere årsager til, men det handler dog især om, at en billig elektriker også er en uerfaren elektriker. Det kan ikke blot betyde, at du får udført et stykke arbejde, der ikke er helt i top. Det kan nemlig også betyde, at han skal bruge langt flere timer på at udføre arbejdet, så det til sidst bliver dyrere for dig.

Hertil skal det også nævnes, at det har indflydelse hvor i landet du bor. Der er nemlig stor forskel på, hvad den gennemsnitlige pris for en elektriker er i Gram og i København. Dertil har det også stor indflydelse på prisen, hvor nemt det er for din elektriker at komme til ved udførelsen af din el-renovering.

Omfanget har selvfølgelig også stor indflydelse på prisen. Er der tale om en stor bolig, hvor der er behov for el-renovering i hele hjemmet, er det selvfølgelig dyrere, end i en lille bolig. Derfor skal du også forvente, at din pris bliver højere end førnævnte pris, hvis du fx bor i et stort hus på 250 m2.

Sørg for at få tilbud fra forskellige elektrikere

Står du over for at skulle hyre en elektriker til at udføre en el-renovering, er det selvfølgelig let blot at vælge den første, du støder på. Det er dog ikke en god idé, at du gør det. Først og fremmest risikerer du, at du får hyret en uerfaren elektriker, der ikke kan udføre arbejdet til perfektion.

Derudover er der også en stor risiko for, at du ender med at hyre en elektriker, der er for dyr. Der er nemlig stor forskel på, hvor godt elektrikerne tager sig betalt for deres arbejde. Som angivet herover, kan prisen for en elektriker faktisk variere fra 300 til 900 kr. pr. time, hvilket er en betydelig forskel.

Derfor er det vigtigt, at du sørger for at få tilbud på arbejdet fra flere forskellige elektrikere. Der er ikke nogen egentlig regel for, hvor mange tilbud du bør indhente, hvorfor det op til dig selv. Det er dog en god idé at holde sig til mellem tre og fem, da det ellers hurtigt kan blive alt for uoverskueligt.

Du må aldrig udføre en el-renovering på egen hånd

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er et stort antal gør det selv-mænd her i landet. En stor del af dem er sikre på, at de kan udføre enhver opgave i hjemmet på egen hånd. Én af dem, man dog ikke skal give sig i kast med, er el-renovering – både fordi det er farligt, men også fordi, det ikke er lovligt.

En el-renovering skal udføres af en fagmand, da fejlagtige installationer kan føre til stor fare. I værste fald kan det resultere i et nedbrændt hus. Derfor er det naturligvis også vigtigt, at du ikke tøver med at overlade en el-renovering til en dygtig selvstændig elektriker eller derimod et større elektrikerfirma.