fbpx

Der kan være flere grunde til, at du skal have etableret ny el. Det kan være i forbindelse med, at du skal opføre et nyt hus, men det kan også være i forbindelse med en tilbygning. Endvidere kan det også være som følge af, at du ønsker at erstatte den nuværende el i din bolig, fordi den er gammel og usikker.

Uanset hvad der ligger til grund for det, er det vigtigt, at du er klar over, at det ikke er arbejde, du skal udføre selv. Først og fremmest er det slet ikke lovligt at etablere ny el, hvis ikke du er autoriseret, men derudover kan det også ende rigtig galt. Derfor er det selvfølgelig ikke noget, du selv skal kaste dig ud i.

Derimod skal du finde en elektriker eller en elinstallatør, der har den autorisation, der er krævet, for at måtte kaste sig ud i sådant arbejde. Det bør dog ikke være et problem, da der er mange at finde af dem i hele landet. Derfor bør du også kunne finde en ideel aftager til din opgave, uanset hvor du bor.

Når du skal finde et firma eller en selvstændig aktør, der kan hjælpe dig med en opgave som denne, er det vigtigt, at du ikke blot vælger en vilkårlig aktør. Det er nemlig vigtigt at sikre, at de faktisk har den nødvendige autorisation, men også, at de har erfaring med at udføre arbejde af denne art.

Etablering af ny el er ikke billigt

Hvis du skal etablere ny el, er det vigtigt, at du er klar over, at det ikke er billigt. Du skal derfor være indstillet på, at du skal have den store pung frem, for at betale for det. Af denne grund er det ganske naturligt, at man gerne vil spare, hvor man kan, men det skal man dog være varsom med.

Til trods for, at det ikke skader at spare penge, når man udført en el-opgave, er det dog vigtigt, at du ikke blot vælger en vilkårlig aktør, fordi det er en billig løsning. Ofte er der nemlig en sammenhæng mellem pris og kvalitet, hvorfor du kan ende med dårligt udført arbejde, fordi du ville spare en sum penge.

Uanset hvor stor en sum penge, der er tale om, er det ikke værd at gå på kompromis, når det kommer til el. Det er vigtigt, at det er udført ordentligt, for er det ikke det, kan det være til store fare. Netop derfor er det også vigtigt, at du sikrer, at du kun overlader arbejdet til nogen, der har den nødvendige autorisation.

El-arbejde skal være udført professionelt

Hvad enten man skal have ny el etableret, om man skal have flyttet en stikkontakt eller noget helt tredje, er det vigtigt, at el-arbejdet er udført korrekt. Som der også er givet udtryk for herover, kan det være til stor fare for dem, der bor i boligen, hvis det ikke er blevet udført på professionel vis.

Faktisk kan det i værste fald ende med at antænde brand, hvis det ikke er udført korrekt. Det er naturligvis også en af grundene til, at du aldrig bør tøve med at få en elektriker eller en elinstallatør til at udføre det el-arbejde, du har. Det er også noget, der gør sig gældende, hvis der blot er tale om en mindre opgave.

Især når det kommer til at skulle have etableret ny el, er det dog vigtigt, at man ikke går på kompromis. Det kan nemlig ende med at kortslutte, og det kan – som sagt – føre til brand. I værste fald kan det faktisk få hele huset til at brænde ned, hvorfor det bestemt ikke er noget, man skal se mildt på.

Vigtigt at få flere tilbud på opgaven

Selvom du ikke blot skal gå på jagt efter en billig aktør, der kan hjælpe dig med at udføre dit arbejde til en god pris, betyder det ikke, at du skal være helt ligeglad med økonomien. Det skader ikke, at du forsøger at finde et firma eller en selvstændig aktør, der kan garantere et godt resultat til en god pris.

Hvis du ønsker at sikre dette, er du dog nødt til at få flere tilbud på det arbejde, du skal have udført. Ikke dermed sagt, at du skal i gang med at indhente 10 eller 15 tilbud, men du bør dog indhente mellem tre og fem tilbud. Det giver dig nemlig en række forskellige tilbud, du kan sammenligne med hinanden.

Dermed har du også mulighed for at vælge det af de modtagne tilbud, der er det bedste. Når du skal vurdere de tilbud, du har modtaget, er det dog vigtigt, at du ikke blot vurdere ud fra pris. Der er nemlig op til flere andre faktorer, der også har betydning, når du skal hyre en elektriker eller en elinstallatør.

Ikke desto mindre, er prisen dog også et aspekt, der er værd at holde øje med. For at gøre det lettere for dig selv at få et overblik over, hvad det vil koste at få udført en given opgaven med etablering af ny el, bør du altid bede om tilbud med en fast pris, fremfor blot en timepris.

Overlad arbejdet til en aktør med et godt renommé

Et af de vigtigste aspekter, som du derfor skal have et særligt stort fokus på, når du skal finde et firma, der kan hjælpe dig med at etablere ny el, er deres renommé. Du skal nemlig sikre dig, at du ikke ender med at hyre et firma, der er kendt for at levere halvfærdige løsninger og arbejde af lav kvalitet.

Forsøg derfor at finde anmeldelser fra tidligere kunder hos de firmaer, du overvejer at hyre til arbejdet. På denne måde giver du nemlig dig selv bedre forudsætninger for at undgå plattenslagere, der ikke leverer et tilfredsstillende stykke arbejde.

Samtidig er det også en god idé at sikre, at I faktisk kan få jeres tidsplaner til at hænge sammen. Hvis det haster for dig, men det respektive firma ikke kan starte med det samme, er det naturligvis ikke et match.