fbpx

El eftersyn

Et el eftersyn kaldes ofte også for et el tjek, og begge udtryk betyder det samme. Et el eftersyn er en slags stikprøvekontrol af husets eller lejlighedens el installationer. Et el eftersyn er derfor vigtigt at gennemføre for at tjekke op på og kontrollere eventuelle fejl og mangler i el installationerne.

Ofte foretages el eftersyn i forbindelse med en ejerskifteforsikring, hvor en tilstandsrapport med en energimærkning som ofte også foretages. Energimærke og eftersyn er vigtige faktorer at have styr på for at sikre sig, at mulige købere af ens hus eller lejlighed forbliver interesserede i den pågældende ejendom.

Hvorfor er et el eftersyn så vigtigt?

Et el eftersyn er et krav for at kunne tegne en ejerskifteforsikring. En ejerskifteforsikring er en stor tryghed for både køber og sælger, da en sådan forsikring dækker omkostningerne, hvis der senere findes fejl og mangler i en el installation. Foretages der ikke en ejerskifteforsikring, kan du som sælger ende med at have ansvaret for installationen i op til 10 år efter det egentlige ejerskifte.

Et el eftersyn koster normalt ikke meget at få gennemført, og derfor kan du til sidst ende med at spare mange penge. Et sådan eftersyn vil hurtigt vise eventuelle fejl, mangler eller ulovlige el installationer, og ved at foretage et el eftersyn bliver du opmærksom på, om der er mangelfulde forhold i boligens strømføring. Således kan du ved hjælp af et el eftersyn sikre dig, at du ikke ender med at skulle betale dyre regninger på et senere tidspunkt.

Det har stor betydning, at et el eftersyn foretages af en autoriseret elektriker, der let kan spotte eventuelle problemer i el installationen. Det er vigtigt at sikre sig, at en el eftersynsrapport foretages korrekt, for at den skal være gyldig.

Hvad er prisen for et el eftersyn?

Som husejer vil man altid være interesseret i at høre en nøjagtig pris på de mange eftersyn og kontroller, som så ofte hører med til at være husejer. Som så mange andre former for eftersyn, varierer også prisen på el eftersyn sommetider. Prisen på el eftersyn afhænger nemlig meget af den virksomhed, der udfører opgaven. Prisen vil således være forskellig fra virksomhed til virksomhed. Ofte vil der også være forskellige priser i forskellige dele af landet.

Derudover vil faktorer såsom husets alder og husets størrelse typisk have en indflydelse på prisen af et el eftersyn. Som udgangspunkt ligger prisen for sådan en opgave på omkring 1.500 kr. til 2.300 kr. Det er dog altid en god idé at tage en snak med en autoriseret el virksomhed for at høre, hvad prisen for et el eftersyn vil være for dit hus eller lejlighed. Ofte vil du modtage et godt tilbud og således spare penge.

Indhent tilbud på el eftersyn

Det kan dog være en uoverskuelig proces at skulle til at tage kontakt til en række forskellige elektrikere for at indhente tilbud på el eftersyn. Heldigvis er der en væsentlig nemmere måde at modtage tilbud på alverdens elektrikeropgaver – og du kan gøre det gennem siden her.

Hvis du klikker på den grønne knap længere oppe på siden, vil du blive sendt videre til en ny hjemmeside, hvor du kan indtaste din adresse og detaljerne om den pågældende opgave (skriv at du gerne vil have foretaget et el eftersyn i forbindelse med ejerskifte eller for tryghedsårsager). Herefter er det blot at vente i op til tre hverdage, hvorefter du vil modtage tre uforpligtende tilbud på et eftersyn af din boligs strømføring.

Det bliver hverken nemmere eller mere overskueligt, når man skal indhente tilbud på el eftersyn af sin bolig. Og så er det naturligvis helt gratis at benytte sig af ydelsen.