fbpx

Gør-det-selv-håndværk er vejen til store besparelser

Gør-det-selv-håndværk er bestemt ikke et nyt fænomen. Vi oplever dog i øjeblikket, at flere og flere springer ud i diverse private projekter uden at tage en fagmand med på sidelinjen. Det er modigt, hvis man ikke er den store handyman, men har man hænderne skruet rigtigt på, så vil man kunne løse langt de fleste praktiske opgaver. Som udgangspunkt bør man dog ikke beskæftige sig med elektrikerarbejde, da det langt hen ad vejen er forbeholdt professionelle elektrikere. Enkelte mindre tekniske opgaver kan man dog godt løse på egen hånd.

Spar penge på alt fra el-arbejde til haveopgaver

I bund og grund kan man spare penge på alle former for håndværk. Der er dog nogle former for håndværk, som er mere krævende og teknisk end andet, hvorfor du måske ikke har mod på at klare det hele på egen hånd. Du kan ikke desto mindre spare penge på alt fra el-arbejde til haveopgaver, hvis du er klar på at trække i arbejdstøjet og hive et par timer ud af din travle kalender.

Skal du for eksempel have anlagt en ny græsplæne, så kan du spare adskillige tusinde kroner ved at gøre det selv. Foruden de faktiske arbejdstider skal du sætte tid og penge af til indkøb af diverse udstyr. Du skal bl.a. have shoppet muld, evt. harpet muld, som er praktisk til dette formål.

Indhent tilbud og beregn den reelle besparelse

Man kan næsten altid spare store beløb ved at gøre sig i gør-det-selv-håndværk. Hvor mange penge man kan spare vil dog variere fra opgave til opgave og fra person til person. Det er under alle omstændigheder en god idé at finde frem til den egentlige besparelse, da man derved lettere kan tage stilling til, om besparelsen er tilstrækkelig stor til, at man vil bruge tid og kræfter på at løse den givne opgave selv. I visse tilfælde er besparelsen så lille, at det næsten ikke kan svare sig at gøre det selv.

Brug dit netværk

Er du ikke den store handyman, og har du ikke lyst til at hyre en fagmand grundet de høje omkostninger, så kan du med god samvittighed bruge dit netværk. Du har formentlig en ven, kollega eller familiemedlem, som er mere handy end dig. Vedkommende kan sikkert godt lokkes til at løse din opgave for en middag, et symbolsk beløb eller en tjeneste til gengæld. Det bør du i hvert fald undersøge, hvis du gerne vil spare penge uden at skulle eksperimentere med gør-det-selv.

Ikke alle kan være lige dygtige håndværkere. Det er desuden ikke uden grund, at mange elektrikere og andre håndværkere har brugt mange år på at uddanne og dygtiggøre sig inden for netop deres felt.