fbpx

Hvad kendetegner en dygtig elektriker?

Der findes rigtig mange elektrikere på markedet, og langt de fleste er dygtige til deres arbejde. Men hvordan undgår du at falde i en fælde og ramle sammen med en elektriker, der ikke er dygtig nok, eller som ikke tager sit ansvar alvorligt? Med mange kvalificerede elektrikere at vælge imellem, kan det desuden være svært at vælge netop den, der vil være den bedste til det arbejde, du skal have udført. Men det er der råd for – læs med her.

Vælg lokalt

Start med at forhøre dig hos venner, naboer og familie, der bor i samme by eller område som dig. Det er altid en god idé at bruge sit netværk til at finde dygtige håndværkere, for når dine bekendte er tilfredse med arbejdet, er der en ret god sandsynlighed for, at du også vil blive tilfreds.

Når du vælger en lokalt anerkendt elektriker, har du større sikkerhed for, at du bliver tilfreds med det arbejde, han eller hun kommer til at udføre. Desuden vil det være nemmere og hurtigere at få løst en opgave fremadrettet, hvis du vælger en elektriker, der holder til tæt på dig.

Tjek elektrikerens bedømmelser

I disse digitale tider er det virkelig nemt at finde ud af, om andre kunder har været tilfredse med elektrikerens arbejde. En dygtig elektriker er selvfølgelig kendetegnet ved at have en skare af tilfredse kunder, som har lyst til at anbefale elektrikeren videre til andre. Det kan ske på diverse online bedømmelsessider, ligesom der i øvrigt findes en række sider, der er forbeholdt håndværkere.

De fleste mennesker er desuden dygtige til at udtrykke deres utilfredshed, hvis de ikke har været glade for det udførte arbejde. Du kan derfor være helt sikker på, at hvis elektrikeren ikke er dygtig, vil der være en perlerække af dårlige anmeldelser af firmaet på nettet.

Indhent flere tilbud

Du kan også få en god fornemmelse af elektrikerens kompetencer, hvis du indhenter 2-3 tilbud fra forskellige elektrikere. Vil elektrikeren gerne besigtige arbejdet, før han afgiver tilbud, kan du være sikker på, at han er grundig. Det er dog ikke alle opgaver, der kræver en besigtigelse, så afskriv ikke elektrikere alene på den baggrund.

I forbindelse med tilbudsgivning vil du også kunne stille supplerende spørgsmål til det arbejde, der skal udføres, ligesom du kan sammenholde de forskellige tilbud, så du kan fornemme de forskellige elektrikeres vurdering af henholdsvis arbejde og omfang. På den måde har du bedst mulig chance for at vælge den dygtigste.