fbpx

Hvordan monterer og vedligeholder man en biopejs?

Har du købt en ny biopejs, eller går du og overvejer, hvorvidt du skal anskaffe dig en? Så kan det være relevant at vide, hvordan du monterer og vedligeholder en sådan pejs.

Korrekt montering af biopejs er essentielt i forhold til at få mest ud af sin nye investering, og så forlænger en rigtig montering naturligvis også levetiden på biopejsen. Det samme gør sig gældende for vedligehold – her er det naturligvis også vigtigt, at man sørger for at passe og pleje pejsen, for at holde liv i den længst muligt.

Montering af biopejs

Det er faktisk ret enkelt at montere en biopejs. Arbejdsbyrden afhænger selvfølgelig af, hvilken type af pejs du har valgt, men i store træk minder monteringsprocessen meget om at hænge et fjernsyn op på væggen.

Det vil altså sige, at man i de fleste tilfælde godt selv kan montere sin nye biopejs. Så længe man har styr på at bruge de rigtige rawlplugs og sikre sig, at væggen eller loftet, som pejsen monteres i, kan bære vægten.

Er du ikke helt tryg ved selv at stå for monteringen, kan du altid vælge at hyre en elektriker eller en tømrer, der kan sørge for, at din biopejs bliver hængt op på den helt rigtige måde.

Vedligehold af biopejs

Når først man har smidt penge efter en biopejs til at skabe hygge og varme derhjemme, så vil man gerne passe godt på den. Det gør man bedst ved at sørge for, at den bliver vedligeholdt. Hvis du rengør den regelmæssigt, er du allerede godt på vej til at give din pejs en lang levetid.

I modsætning til en traditionel pejs, skal du ikke døje med sod og aske, når du har en biopejs. Det betyder, at den er noget nemmere at holde ren, men der er dog stadig en risiko for sorte pletter på de overflader, som flammerne er i kontakt med.

Sørger du for at rengøre regelmæssigt vil du oftest opleve, at pletterne kan fjernes med en fugtig (ikke våd) klud. Når pletterne er fjernet så godt som muligt, kan det være en god idé at polere stålelementerne (både udvendigt og indvendigt) i ny og næ. Dette er med til at gøre pejsen mere præsentabel, og samtidig forlænger det brænderens levetid.

Glasset på pejsen kan som oftest rengøres med helt almindelig glasrens. Her er fremgangsmåden ikke anderledes, end når du vasker spejle og vinduer.

Hold øje med uregelmæssigheder

Selvom det sjældent sker, kan det være en udmærket idé at være opmærksom på uregelmæssigheder. Det kan for eksempel være en del af brænderen, som ikke virker eller en flænge i glasset, i stålet eller lignende.

Mens det ikke nødvendigvis er farligt eller påvirker biopejsens funktionsdygtighed lige nu, kan det være en god idé at få en tekniker til at kigge på skaden. Får man ikke skaden udbedret, kan det påvirke biopejsens levetid negativt, hvilket ville være ærgerligt.

Har du flere spørgsmål angående vedligehold, montering eller lignende i forbindelse med en ny biopejs, så kan du med garanti spørge en forhandler af biopejse om hjælp.