Er det ved at være tid til at investere i din køkkenbelysning? Så er det måske gået op for dig, at det ikke er noget, man bare lige gør.
Der er nemlig mange forskellige typer af køkkenlamper, fra et væld af forhandlere – Og så skal du jo også lige have fundet ud af, om du skal installere selv eller bør have hjælp fra en elektriker.
Heldigvis vil du kunne finde svar på mange af dine ubesvarede spørgsmål omkring køkkenbelysningen i denne guide… God læselyst – Og rigtig god fornøjelse i jagten på den optimale køkkenbelysning!
Kend de forskellige typer af køkkenlamper
Køkkenlampen er naturligvis fundamentet for din køkkenbelysning. Det er derfor vigtigt, at du gør dig grundige overvejelser omkring, hvilken køkkenlampe du skal investere i.
Der findes mange forskellige køkkenlamper på det danske marked… Og på en hjemmeside som Herligthjem.dk finder du grundig hjælp til at finde den bedste køkkenlampe til dine specifikke behov.
Inden du for alvor indleder jagten på din køkkenlampe, er det dog en god idé at være bekendt med de forskellige typer af lamper. Derfor får du her en oversigt over nogle af de mest populære lampetyper til køkkenet:
- Pendel: En pendel kaldes også en loftlampe. Og – som du nok har regnet ud – så er det en lampe, som hænger ned fra loftet. De gør sig godt over spisebordet, ligesom de med fordel kan hænge i loftet længere ude i rummet, hvor de vil bidrage med en bred belysning til køkkenet.
- Væglampe: Væglamper kan være med til at sætte lidt mere designmæssigt kulør på dit køkken sammenlignet med de mere gængse køkkenpendler. Du kan eksempelvis montere en væglampe over køkkenbordet for derved at få lidt ekstra belysning i dit arbejdsområde.
- Skabsbelysning: Det er også muligt montere belysning under dine skabe i køkkenet. Hermed får du en praktisk belysning, som kun for alvor gør væsen af sig, når du har lamperne tændt.
- Spots: Spots er de senere år blevet særdeles populære i de danske hjem – Og herunder naturligvis også i køkkenet. Som lampetype har de et relativt minimalistisk udtryk, som gør, at de passer som fod i hose med den moderne skandinaviske designstil.
- Intelligent belysning: En ny form for belysning har fået stigende opmærksomhed gennem 10’erne – Nemlig den intelligente belysning. Vi kender den nok bedst fra Philips Hue, men også IKEA rykker meget på området i disse dage. Det smarte ved den intelligente belysning er, at du kan programmere og kontrollere belysningen, så den eksempelvis tænder på bestemte tidspunkter og skifter farve alt efter, om det er nat eller dag.
Hvilken lampetype der er den rette for dig, ved kun du. Det handler nemlig i høj grad om dit køkkens udformning og designstil i øvrigt.
Få mest muligt for dine penge
Når du skal købe dine køkkenlamper, er der stor værdi at hente i først og fremmest at undersøge markedet. Lamper er nemlig et specielt område i den forstand, at du kan finde fuldt funktionelle lamper i prislejer i alt fra et par hundrede kroner og op på den gode side af 5.000 kr.
Dér, hvor lamperne virkelig bliver pebrede, er, når de er fremstillet af de mest eftertragtede designere. Ved disse dyrere lamper får du så naturligvis også lamper med langt flere lækre detaljer sammenlignet med det billige alternativ fra eksempelvis jem & fix.
Når du er blevet klogere på, hvilken lampe du skal have, kan vi kun anbefale, at du sammenligner priserne på tværs af forhandlere. Der er ganske ofte tilbud derude og således også ofte mange penge at spare ved at undersøge priserne fra så mange forhandlere som muligt.
Vurdér om du skal installere selv eller have hjælp fra en elektriker
Nu har du fundet og købt din lampe… Så nu er det tid til at montere den!
Det er i bund og grund dit eget valg, om du vil montere dine køkkenlamper selv, eller om du skal have hjælp fra en uddannet elektriker.
Er du lidt af en handyman, burde der ikke være nogen problemer i at installere dine køkkenlamper selv. Du kan naturligvis også søge masser af information på nettet, hvis der er noget, du er i tvivl om. Søg da eksempelvis på “installere køkkenlampe” for at finde mere information. En anden mulighed er også at få hjælp fra venner eller familie, der er bedre til den slags end dig selv.
Hvis du ikke selv har mod på at gå i krig med køkkenbelysningen, kan du få hjælp fra en elektriker. Du kan nemt finde din elektriker via vores hjemmeside, idet du her hurtigt kan indhente tilbud fra de forskellige elektrikere i dit lokalområde.