fbpx

Skal jeg bruge en elektriker til at installere lamper i hjemmet?

Som udgangspunkt er det ikke en god idé at arbejde med strøm, hvis du ikke har erfaring på området. Der er et væld af opgaver, der har relation til strøm, der endda er lovpligtige at udlicitere til en elektriker. Derfor er der også mange, der er i tvivl om, hvorvidt de skal lade en elektriker om at installere lamper i deres hjem.

Det er et spørgsmål, der er svært at svare på. Så længe du ikke skal etablere en ny kontakt, er der ikke noget, der lovmæssigt forhindrer dig i at installere en lampe selv. Det er dog ikke noget, der betyder, at det er en god idé at gøre det. Til trods for, at det kan virke som en nem opgave, er der meget, der kan gå helt galt.

Vil du gerne være på den sikre side, er det derfor en god idé, at du lader en dygtig elektriker om det. Har du mod på at gøre det selv, og føler du, at du har styr på, hvad du laver, kan du godt gøre det på egen hånd. Dog er det vores anbefaling at lade en elektriker stå for det, da du derved er sikret, at alt er, som det skal være.

Skal du have installeret nye sengelamper?

Der er mange, der gerne vil have en sengelampe på hver side af deres seng. Nogen vælger at stille et natbord på hver side af sengen, hvor de har deres lamper. Andre vil gerne have, at de hænger på væggen. Vil du gerne have, at de hænger på væggen, er der tale om en mere omfattende installation, end at tilslutte en bordlampe.

Hvis du blandt Sleepzone.dk’s sengelamper har fundet en lampe, der er lige noget for dig, skal du ikke tøve med at slå til. Hvad du dog skal tøve med er at hænge den op selv, medmindre du er helt sikker på, at du har de evner, der skal til. Som tidligere nævnt, er der nemlig mange ting, der kan ende med at gå helt galt.

Det er ikke alle, der har lyst til brug penge på at få en elektriker til at klare et sådant stykke arbejde. Hvis det også er noget, du gerne vil undgå, så er det bedre at du køber lamper, der blot skal sluttes til en stikkontakt. Derved undgår du, at der skal arbejdes med strøm, og du undgår derfor også at skulle hyre en elektriker.

Det er ikke ulovligt at installere lamper på egen hånd

Der er flere ting, du ikke selv må arbejde med, når det kommer til strøm. Det er der flere årsager til, men det er dog i høj grad som følge af, at du kan påføre dig selv skade, men også at du kan lave fejlinstallationer, der kan være til brandfare. Du må dog gerne installere en lampe selv, men ikke etablere et nyt stik til den.

Uanset hvad, så er det bedst at alliere sig med en professionel elektriker eller el-installatør. Ved at gøre dette, slipper du ikke blot for det manuelle arbejde, men er også sikret, at det hele er i skønneste orden.