fbpx

Strømafbrydelse

De allerfleste har nok på et eller andet tidspunkt prøvet, at strømmen i huset pludselig afbrydes. Det kan være svært at gennemskue, hvordan man skal forholde sig, når strømmen pludselig går. Dette skyldes, at vi i dag lever i en tid, hvor vi i høj grad er konstant afhængige af strøm, og derfor ved vi ofte ikke, hvordan vi skal forholde os, når en strømafbrydelse finder sted.

Der kan endvidere være mange forskellige grunde til, at strømmen afbrydes. Når dette sker, opstår der en lang række spørgsmål – hvad skyldes strømafbrydelsen, og hvornår kommer strømmen tilbage? Du kan dog selv gøre mange ting både før, under og efter strømafbrydelsen for at sikre dig, at oplevelsen ikke bliver helt forfærdelig, når først strømmen er gået.

Strømafbrydelser er heldigvis sjældne

I Danmark er strømafbrydelsen heldigvis sjældne i dag. Alligevel kan det altid være en god idé at sikre dig, at du har sat dig ordentligt ind i tingene, hvis nu uheldet skulle være ude.

Det kan du gøre før

Det er altid en god idé at være forberedt inden en eventuel strømafbrydelse. Derfor bør man for så vidt muligt sørge for at holde sig opdateret ved hjælp af blandt andet nyhederne og på den måde sikre sig, at man er klar, hvis der allerede er varslet om, at strømafbrydelser kan være på vej.

Det er også en god idé altid at have relevante telefonnumre liggende, så du nemt og hurtigt kan få kontakt til eksempelvis dit energiselskab, hvis der opstår pludselige spørgsmål eller bekymringer. Endvidere kan det være oplagt at have nye sikringer liggende, så du let kan skifte sikringer i fald af, at det bliver nødvendigt.

Det er også fornuftigt at have en lommelygte liggende et sted, hvor du altid kan finde den. Med lidt lys kan du nemmere komme rundt i huset og finde de ting, du skal bruge, da det kan være svært at korrigere rundt i mørke.

Det kan du gøre under og efter en strømafbrydelse

Det er vigtigt, at du forholder dig roligt både under og efter en strømafbrydelse. Selvom du kan gøre mange fornuftige forberedelser inden en eventuel strømafbrydelse, kan der også opstå uventede situationer, som du i høj grad kan forhindre ved at foretage de rigtige forbehold.

Hvis dit hus pludselig mister strømmen, er det altid en god idé at tjekke, om din nabo eller andre i dit nabolag også oplever strømafbrydelse. Derved kan du konstatere, hvorvidt strømafbrydelsen skyldes et større problem hos elselskabet, eller om problemet kun er i dit hjem. Yderligere bør du tjekke, hvorvidt du mangler strøm i hele huset, eller om det kun er enkelte dele af huset, der er udsat for strømafbrydelsen. Er der kun strømproblemer i dele af huset, kan det skyldes, at en sikring er sprunget, og at den skal udskiftes.

I tilfælde af, at sikringen springer igen, når du forsøger at skifte den, bør du undlade at foretage yderligere skiftninger, indtil du finder ud af, hvad fejlen skyldes. Skiftes en sikring for mange gange, kan der i værste fald opstå brand på grund af øget opvarmning.

Du kan altid kontakte dit forsikringsselskab, hvis der som følge af strømafbrydelsen er sket skader i dit hjem. Har du eksempelvis hvidevarer, der er gået i stykker på grund af den pludselige mangel på strøm, er det forsikringsselskabet, som vil være i stand til at yde vejledning og fortælle dig, hvad du kan gøre. I forbindelse med apparater i hjemmet er det vigtigt, at du tager de rigtige foranstaltninger for at mindske eventuelle skader. Blandt andet bør du så vidt muligt undgå at holde køleskabe eller frysere åbne i for lang tid, da disse apparater hurtigt kan miste den kolde temperatur.

Få hjælp fra en elektriker

Er du i tvivl omkring, hvordan du skal forholde dig under en strømafbrydelse, kan det være en god idé at tage kontakt til en elektriker, der kan give dig gode råd og ekspertise omkring de vigtigste ting, som man bør være opmærksom på, når strømmen pludselig forsvinder.

I storbyer såsom København, Århus og Odense samt i mellemstore byer som Randers og Horsens er der rigtig gode muligheder for at komme i kontakt med en lang række elektrikervirksomheder, der med garanti står klar til at rådgive dig om, hvordan du skal forholde dig under en strømafbrydelse. Elektrikervirksomheder er de bedste og mest kompetente til at yde vejledning i forbindelse med alle strømrelaterede spørgsmål og problemstillinger.

Er strømafbrydelsen kun sket i din bolig, kan det være en god idé at få en elektriker til at komme og undersøge, hvad der er gået galt. Det kan potentielt set være farligt, hvis du begynder at rode med diverse el installationer selv, hvorfor det kan være mere sikkert at vente på en autoriseret elektriker.

Strømafbrydelser kræver som regel akut hjælp, hvorfor der sjældent er tid til at indhente tilbud. Men står du ellers og mangler hjælp fra en elektriker, kan du altid indhente tre uforpligtende tilbud ved at klikke på den grønne knap øverst på siden.